Ο Πόλεμος των έξι ημερών…
Στις 4 Νοεμβρίου 1966 ο αμυντικός σχεδιασμός Συρίας και Αιγύπτου συνυφαίνεται στη Συμφωνία, κατά την οποία προβλέπεται σύντονη αντιμετώπιση σε περίπτωση που δεχτούν αμφότερες ή εκάστη ξεχωριστά επίθεση απ’ τα σιωνιστικά βέλη του Ισραήλ. Αρχίζει μία περίοδος άτυπων εμπλοκών σε πολεμιστήρια σαλπίσματα, κατά τα οποία:
-
μία νάρκη γίνεται αιτία θανάτου για τρεις ισραηλινούς στρατιώτες.
-
το Ιορδανικό χωριό Σαμού κατερειπώνεται απ’ τα ανελέητα αντίποινα.
-
τεθωρακισμένα τρακτέρ των Σιωνιστών εξομαλύνουν αυθαίρετα το έδαφος στα σύνορα με τη Συρία υπό το πρόσχημα της δημιουργίας μίας «από-στρατιωτικοποιημένης ζώνης».
-
το πυροβολικό Ξηράς της Συρίας βάλλει προς τους «στρατιωτικούς καλλιεργητές» επισύροντας την μήνιν των Σιωνιστών, των οποίων το Σώμα Αεροπορίας σφυροκοπά το Σώμα του πυροβολικού της Συρίας, η οποία με τη σειρά της διατάσσει την απογείωση έξι αεροσκαφών προς αναχαίτιση. Το αποτέλεσμα είναι τα Μιγκ των Σύριων να καταρριφθούν και τα Μιράζ των Ισραηλινών να χαίρουν της υπεροχής τους. Απ’ το μοντέλο των αεροσκαφών ωστόσο μπορούμε να αποφανθούμε ποιος είναι κάθε φορά ο πλέον κερδισμένος σε δυνητικές εμπόλεμες συρράξεις! Η Γαλλία κέρδιζε εκατομμύρια εξοπλίζοντας το Ισραήλ με πολεμικό υλικό, η Σοβιετική Ένωση αποκόμιζε τα δικά της οφέλη διενεργώντας την οπλική τροφοδοσία στις Αραβικές χώρες.
-
μετά την 15η Μαΐου, Ημέρα σύστασης του Σιωνιστικού μορφώματος, τίθενται υπ’ ατμόν οι Στρατιωτικές Δυνάμεις των Ιορδανίας-Αιγύπτου-Συρίας-Ιράκ-Κουβέιτ.
-
στις 18 Μαΐου αποσύρονται οι Κυανόκρανοι του ΟΗΕ απ’ τη χερσόνησο του Σινά, στον οποίο σπεύδουν άνδρες του Αιγυπτιακού Στρατού, περίπου 100.000, μεταξύ των οποίων και άνδρες της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης=ΟΑΠ ως ενταγμένοι στο Αιγυπτιακό Σώμα. Κατ’ εφαπτομένη τίθενται υπό επιτήρηση τα Στενά της Νήσου Τιράν και ο Κόλπος της Άκαμπα, επιτελικός δίαυλος μεταφορών του Ισραήλ, το οποίο προσφεύγει στη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ εξαπολύοντας την απειλή άμεσης επέμβασης των στρατευμάτων του σε αντίθετη περίπτωση.
Μετά τα προεόρτια οι άνθρωποι στην περιοχή προχωρούν στα δεινά του Βαθέως Πολέμου. Στις 5 Ιουνίου 1967 το Σιωνιστικό εμφύτευμα στην Αραβική επικράτεια και τέσσερα όμορα κράτη διαγκωνίζονται για εδαφικά προνόμια και η «παλίντροπος αρμονία» στην περιοχή, για την οποία Δυτικοί και Άραβες επαίρονταν, μεταστρέφεται. Το Επιτελείο Στρατού του Ισραήλ εφαρμόζοντας την επιχείρηση Moked, το σχέδιο της οποίας προετοιμαζόταν για αρκετό καιρό,καθοδηγεί επιθέσεις αεροσκαφών με βολή ενάντια στην Ιρακινή Βάση Χαμπανίγια και στα αεροδρόμια των Ιορδανίας-Συρίας-Αιγύπτου.
-
Ο Ισραηλινός Στρατός προελαύνει αποδεικνύοντας την οπλική υπεροχή του σε κάθε κίνηση:
-
στην Ιορδανία ο φόρος αίματος συνίσταται σε περίπου 15.000 νεκρούς-762 τραυματίες-463 αιχμαλώτους. Η Δυτική Όχθη και η Ιεριχώ παραδίδονται στα Σιωνιστικά Συμφέροντα.
-
στην Αίγυπτο ο ασκός του Αιόλου αφήνει έρμαια τη χερσόνησο του Σινά-το πέρασμα της Μίτλα-το λιμάνι του Σαρμ ελ Σέιχ στη Σιωνιστική αδηφαγία. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στις 5.000-χιλιάδες εξαθλιωμένους που τάχθηκαν υπό την αρωγή του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Η ημερομηνία επιλέγεται με γνώμονα την απομάκρυνση των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου για εσωτερική επιθεώρηση. Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα των τριών ωρών οι Σιωνιστές κατέστρεψαν 293 αεροσκάφη-185 μαχητικά Μιγκ-όλα τα βομβαρδιστικά.
-
η λυδία λίθος της Συρίας συγκεντρώνεται στα υψίπεδα του Γκολάν, απ’ όπου οι αντάρτικες ανησυχίες βομβαρδίζουν τα κιμπούτς, σοσιαλιστικές συλλογικότητες στην Ισραηλινή παραμεθόριο. Η περιοχή του Γκολάν και η πόλη Κουνέιτρα δηώνονται απ’ τις Σιωνιστικές δαγκάνες, οι οποίες αποσκοπούσαν στην καθαίρεση του Πολιτειακού κατεστημένου της Συρίας.Μετά από «ανταποδοτικές διαπραγματεύσεις» Κρεμλίνο και Ουάσιγκτον συναποφασίζουν την επιβολή κατάπαυσης του πυρός. Μη αναφερόμενος αριθμός νεκρών και 57 διαλυμένα αεροσκάφη.
Μέσα σε έξι ημέρες αναδιαρθρώθηκαν τα σύνορα του Χάρτη, και είναι τόσο πανεύκολο εν τέλει για την ανθρώπινη ματαιοδοξία να χαράζει γραμμές πάνω στο γήινο ανάγλυφο εκτοπίζοντας τον Άνθρωπο. Η χερσόνησος του Σινά-η Λωρίδα της Γάζας-η Δυτική Όχθη-η ανατολική Ιερουσαλήμ-τα Υψίπεδα του Γκολάν περνούν στην κυριαρχία των Σιωνιστών προς τέρψη ιδιαίτερη του Μοσέ Νταγιάν, Υπουργός Αμύνης του Ισραήλ, ο οποίος με την ανάληψη των καθηκόντων φρόντισε την αύξηση στρατιωτικής θητείας αλλά με την τροπολογία της υπαγωγής του στρατεύσιμου σε εφεδρεία και της αναγκαστικής θητείας των Γυναικών, το Ισραήλ απαριθμούσε ικανό και μάχιμο Σώμα. «Στο Ισραήλ ο Πολίτης είναι Στρατιώτης» καυχιόνταν Νταγιάν και Άριελ Σαρόν, Ταξίαρχος Εκπαίδευσης των Δυνάμεων Άμυνας. Η επιχείρηση Moked ενέγραψε στα κατάστιχα της Ιστορίας την σχεδιαστική επινοητικότητά της με εξυψωτικά σχόλια.
(Συνεχίζεται στην επόμενη σελίδα)
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21