Ο φτωχούλης του θεού...

Ο φτωχούλης του Θεού…

Τα Δικαιώματα σε σουρωτήρι…

 

«La pauvreté est un moyen d’ affaiblissement social et politique. Les droits humains en souffrent toujours plus et  ceux qui les violent gravement sur le plan international invoquent en général comme prétexte hypocrite la protection de ces droits» αναφέρεται στο βιβλίο «La pauvreté un défi pour les droits de l’ Homme», το οποίο αποτελεί έρευνες του Centre de Recherche sur les Droits de l’ Homme et le Droit Humanitaire στο Université Panthéon-Assas και εκδόθηκε το 2009 απ’ τις  éditions A. Pendore στο Παρίσι και απ’ τις εκδόσεις του Ιδρύματος Μαραγκόπουλος στην Ελλάδα.

Σε μετάφρασή του το εδάφιο: «Η φτώχεια είναι ένα μέσον αποδυνάμωσης κοινωνικό και πολιτικό. Τα ανθρώπινα δικαιώματα πλήττονται όλο και περισσότερο και αυτοί που τα παραβιάζουν με τρόπο αισχρό σε παγκόσμιο επίπεδο επικαλούνται ως πρόσχημα υποκριτικό την προστασία αυτών των δικαιωμάτων.»

 

Έλλειψη επίγνωσης…

 

Όσα πλεονεκτήματα κι αν ισχυριστούν οι Νόμοι με γνώμονα την κοινωνική ομαλότητα, δύσκολα αναφύεται πραγματική αυταξία, επειδή οι επιτεύξεις οριοθετούνται σε δυνητικά αποτελέσματα πραγμάτωσης. Ακόπως τεκμαίρεται πως το Δίκαιο παραπέμπεται στη lex lata, αφού η νομοθεσία ισχύει χωρίς να απασχολείται με πιθανή μεταβολή της προς επίρρωση του δίκιου και όχι στη lex ferenda, η οποία θα μπορούσε να ψηλαφεί πιθανή αναπροσαρμογή των Νόμων προς διασφάλιση δίκαιης ευρυθμίας.

Κατά τ’ άλλα οι άνθρωποι επισκέπτονται: το Παρίσι κι αναρτούν φωτογραφίες μόνο απ’ τον πύργο του Eiffel – τη Νέα Υόρκη κι αναρτούν φωτογραφίες απ’ τη γέφυρα του Μπρούκλιν – το Λονδίνο και αναρτούν φωτογραφίες απ’ το Μπιγκ Μπεν σχολιάζοντας πως «οι Έλληνες είναι πολύ πίσω». Για την ιστορία Παρίσι είναι και οι cités=εργατικές κατοικίες, Λονδίνο είναι ο ναός του Καπιταλισμού με χιλιάδες μετανάστες, Νέα Υόρκη είναι και το Χάρλεμ ή το Μπρόνξ!

 

 

Εν είδει επιλόγου…

«Αυτός ο Κόσμος, π’ ο ίδιος θα ΄ναι πάντα Κόσμος!»

 

 

 

 

* Το γυροσκόπιο αντίληψης της Ευαγγελίας Τυμπλαλέξη οδυνάται για τα κακώς κείμενα στον Πλανήτη. Νιώθει να πάλλεται σε χώρο μαγνητικά απομονωμένο και η πυξίδα έχει χαθεί.

Pages: 1 2 3 4 5

Leave a Reply